5 hacks om via sociale media personeel te vinden én te houden

Geschreven door
Isabelle Eygenraam

Sociale media vaak een grote hulp op professioneel vlak. Met deze 5 sociale mediahacks vind je de beste werknemers en stel je je hr-beleid scherp.

Sociale media helpen je niet alleen om verjaardagen te onthouden en de hipste feestjes te vinden. Ook op professioneel vlak zijn ze vaak een grote hulp. Met deze 5 sociale mediahacks vind je de beste werknemers en stel je je hr-beleid scherp.

  1. Hello world! Vergroot je zichtbaarheid via sociale media

Wil je de zichtbaarheid van je bedrijf maximaliseren en zo de juiste werknemers aantrekken? Maak dan een sterk profiel aan op de sociale media die het populairst zijn bij je doelgroep en toon de authentieke kant van je bedrijf. Bericht dus niet alleen over hoe fantastisch je product is, maar bijvoorbeeld ook over de avonturen van je medewerkers.

  1. Verlaag de drempel om contact op te nemen

Laagdrempelig tweerichtingsverkeer vormt de kracht van sociale media: reageren op een Facebookpost is nu eenmaal stukken eenvoudiger dan een e-mail sturen naar een mysterieus bedrijf. Hou je sociale inbox dus goed in de gaten, want je weet maar nooit wanneer je droomwerknemer contact met je opneemt.

  1. Ronsel nieuw personeel op sociale media

Via sociale media bereik je een breed publiek, en dus veel potentiële nieuwe medewerkers. Je hoeft niet eens een groot persoonlijk netwerk te hebben, want je volgers verspreiden je bericht op hun beurt onder mogelijke geïnteresseerden – alsof je gratis een leger recruiters inschakelt! Door vacatures te verspreiden (en eventueel te adverteren) op Twitter, LinkedIn of Facebook spreek je bovendien potentiële werknemers aan die níét actief op zoek zijn naar een nieuwe job.

  1. Doe een ‘background check’

Via sociale media ontdek je makkelijk wie de persoon áchter een sollicitant is. Zo kom je al snel te weten of de werkelijkheid strookt met de mooie woorden op zijn of haar cv.

  1. Word werkvloervriendjes

Tot slot zijn sociale media ook de ideale tool om met je werknemers te ‘connecten’. Verstuur gerust een vriendschaps- of volgverzoek. Zo schep je instant een gemoedelijke sfeer op de werkvloer en heb je gespreksonderwerpen te over aan de koffiemachine.

Hé, psst … Stop even met scrollen!
Heb jij als ondernemer ook vaak tijd te kort? Vind je geen moment om je hr of andere zaken op punt te stellen? Luister naar de podcast van Jeroen De Wit, CEO van Teamleader,  en laat zijn tips je inspireren.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en krijg de laatste nieuwtjes in je inbox.