5 onmisbare events voor de kleine ondernemer in het voorjaar

Geschreven door
Stéphanie Etienne

Ondernemen is niet alleen hard werken, maar ook inspiratie opdoen en contacten leggen. Op tijd en stond een event meepikken waarop je andere ondernemers ontmoet, is dus geen overbodige luxe. Hieronder vind je vijf evenementen waarop je ongetwijfeld ideeën opdoet om jouw onderneming te laten groeien, of je nu in de beginfase zit of al even aan de slag bent.

The big event about funding

De grootste uitdaging om jouw plannen waar te maken, is misschien wel de financiering van je onderneming. Ben je op zoek naar concrete tips om fondsen te werven? Dan is dit event van The Birdhouse en Eynovation echt iets voor jou. Speciaal voor start-ups worden er speeddates met enkele topinvesteerders gehouden. Zo krijg je meteen professioneel advies op maat van jouw onderneming.

 

Dit event vindt plaats in de Ghelamco Arena in Gent op 15 februari 2018. Neem een kijkje op de evenementpagina voor meer informatie!

Batibouw

Het evenement van het jaar voor alle bouwers, verbouwers en interieurliefhebbers is natuurlijk Batibouw. Maar ook voor ondernemers die actief zijn in die sectoren is deze beurs niet te missen.  Het eerste weekend is gereserveerd voor professionals en vormt een ideaal netwerkmoment. Zo maak je misschien wel kennis met toekomstige partners. De gewone publieksdagen zijn eveneens een aanrader. Je ontdekt er of je op de hoogte bent van de laatste trends en leert er je doelpubliek beter kennen. Twee vliegen in een klap!

 

Batibouw gaat door in Brussels Expo van 22 februari tot 4 maart 2018. Ga voor meer informatie naar de website van Batibouw.

Week van de Ondernemers

Wie hierboven zijn gading niet vond, mag de Week van de Ondernemers alvast vrijhouden in zijn agenda. Met meer dan honderd experts die op verschillende locaties over negen verschillende thema’s komen spreken, kun je ongetwijfeld een lezing meepikken die op jouw bedrijf geschreven lijkt. Neem rustig de tijd om het hele programma uit te pluizen.

De Week van de Ondernemers gaat door van 23 tot 26 april 2018 op diverse locaties.

Week van de Vrouwelijke Ondernemer

De organisatie 100 000 entrepreneurs” is niet onbekend in de Franstalige gemeenschap. Deze non-profit informeert jongeren al vijf jaar over ondernemerschap, maar iedereen is welkom om hun events bij te wonen. Dit jaar ligt de focus op vrouwelijke ondernemers. Door een reeks van debatten en getuigenissen wil 100 000 entrepreneurs meisjes en jonge vrouwen overtuigen om ook zélf de sprong te wagen. Zonder twijfel inspirerend voor elke business owner, ongeacht geslacht.

 

Woon de Week van de Vrouwelijke Ondernemer bij van  7 tot 16 maart 2018 op de Louisalaan 523 in Brussel.

Hack Belgium

Vind je het moeilijk om bij te houden welke technologieën relevant zijn voor jouw onderneming? Mist je onderneming maatschappelijke relevantie? Of zit je met een idee dat je niet concreet kunt maken? Zak dan af naar Hack Belgium. Drie dagen lang volg je een boeiend workshoptraject waarin je gegarandeerd een antwoord vindt op bovenstaande vragen.

 

Breng tussen 26 en 28 april 2018 een bezoek aan Tour & Taxis in Brussel. Bekijk het programma op http://www.hackbelgium.be/.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en krijg de laatste nieuwtjes in je inbox.