Betaalbaar CRM-systeem nodig? Dit zijn de opties

Geschreven door
Simon van Cauteren

Er zijn zóveel tools die beloven ons leven te vergemakkelijken. Maar eigenlijk veroorzaken ze alleen maar meer chaos. Toch hoort een CRM-systeem niet thuis in die categorie. Dankzij een CRM-systeem worden een hoop IT-tools namelijk overbodig. Er zijn verschillende betaalbare CRM-tools die geschikt zijn voor kleine ondernemingen. We zetten de opties op een rijtje.

De voordelen van een CRM-systeem

CRM staat voor customer relationship management. Een CRM-systeem helpt je een sterke klantenrelatie op te bouwen. En dat op verschillende manieren:

  • De klantgegevens staan op één centrale plek, waardoor je sneller kunt communiceren. Gedaan met ploeteren in Excelsheets!
  • Een CRMsysteem registreert elke interactie met een klant. Zo weet je bijvoorbeeld welke producten de klant meestal koopt en heb je een overzicht van de communicatie van je collega’s met de klant.
  • Je kunt je service personaliseren. Dankzij de beschikbare info kun je je niet alleen beter voorbereiden op gesprekken met de klant, maar je kunt de marketing van je bedrijf ook afstemmen op zijn of haar interesses.

Je hebt dus meer middelen in handen om je klanten tevreden te stellen. En dát is hoe je loyaliteit opbouwt!

Kies een systeem op maat van jouw bedrijf

Als iemand je een bepaald CRM-systeem voorstelt zonder ook maar iets over je bedrijf te weten, moet er al een belletje gaan rinkelen. De keuze van het systeem hangt namelijk helemaal af de aanpak en opbouw van jouw organisatie. Zo zal een kleine onderneming behoefte hebben aan een ander type CRM-systeem dan grote bedrijven. Maar ook de noden en doelen van jullie bedrijf en het profiel van de gebruikers van het systeem zijn bepalend.

Enkele betaalbare CRM-systemen

Geen idee waar je moet beginnen zoeken? We geven je alvast enkele gebruiksvriendelijke en betaalbare opties.

  1. SugarCRM

Bij SugarCRM betaal je een bepaalde prijs per gebruiker, afhankelijk van de grootte van je CRM-pakket. Probeer gerust de free trial eens uit om te zien of de software past bij jouw situatie.

  1. SuperOffice

Het CRM-systeem SuperOffice is geschikt voor wie wil inzetten op marketing en sales, maar daar geen fortuin wil voor betalen. Het is bovendien een bijzonder gebruiksvriendelijk en overzichtelijk systeem.

  1. Base

Bij Base – het CRM-systeem, niet de telecommunicatie – betaal je een gelijkaardige prijs per gebruiker als bij SugarCRM, maar kun je ook gratis gebruik maken van een eenvoudige ‘add-on’ op je Outlook of Gmail. Ook bij hen kun je een gratis demo aanvragen.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en krijg de laatste nieuwtjes in je inbox.