Een datingapp ... voor zakenlui

Geschreven door
Stéphanie Etienne

Misschien heb je al de ware liefde ontmoet dankzij een datingapp? In dat geval zal je er zeker oren naar hebben om de nieuwe app van Tinder te testen. Ripple, zo heet de app, brengt je in contact met je professionele soulmates.
 

Swipen troef

Naar aanleiding van het succes van hun datingapp presenteerden de seniors van de applicatie Tinder een nieuwe netwerkdienst op CES 2018: Ripple.


Met die spin-off app kan je, naar het voorbeeld van zijn voorganger, naar rechts of naar links swipen om een contact aan je professionele netwerk toe te voegen.

 

Je kan er ook groepen op maken om te chatten over specifieke professionele onderwerpen en dankzij de geolokalisatiefunctie weet je op elk moment of een contact in de buurt is.


Op basis van het profiel met cv en de links naar de sociale netwerken van de gebruikers speuren algoritmen naar gemeenschappelijke interessegebieden. Het doel? Makkelijker op die mensen afstappen die je echt interesseren tijdens een netwerkevenement.
Zoals Ryan Ogle, CEO van Ripple en oud-CEO van ... Tinder, het verwoordt: "Hoe vaak ben je al niet naar een evenement met honderden netwerkers geweest om er dan misschien vijf te ontmoeten? En dat zijn dan nog vaak niet de mensen met het interessantste profiel."

Concurrentie voor LinkedIn?

Ripple profileert zich duidelijk als de concurrent van LinkedIn. Volgens de bedenkers werd de app uitsluitend voor mobiel gebruik ontworpen, wat heel anders ligt bij LinkedIn. 'Mobile first' is wereldwijd de meest verspreide toepassing. Ryan Ogle zegt daarover: "Volgens ons is netwerken de laatste jaren ter plaatse blijven trappelen. LinkedIn werd ontworpen voor het internet."


Bovendien geeft Ripple een melding wanneer er een artikel verschijnt over een thema dat je mogelijk interesseert.


Ripple kan je vanaf 8 januari downloaden op iPhone en Android, voorlopig alleen in de VS.
Android

iOS

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en krijg de laatste nieuwtjes in je inbox.