Iedereen digitaal!

Geschreven door
Stéphanie Etienne

Het actieplan Digital Belgium werd in april 2015 gelanceerd met als doel om van België een grote digitale speler in Europa te maken.
Een van de acties binnen dat algemene plan is het project Tournée Digitale.

Het actieplan Digital Belgium

Sinds de lancering twee jaar geleden is het plan erop gericht de positie van België op de digitale kaart te versterken. Er wordt rond vijf duidelijke prioriteiten gewerkt:

  • digitale infrastructuur
  • digitaal vertrouwen en digitale veiligheid
  • digitale overheid
  • digitale economie
  • digitale vaardigheden en jobs

Hier kom je meer te weten over deze vijf prioriteiten.

De recentste ontwikkelingen?

Onder andere deze projecten zagen onlangs het licht:

  • BeCentral, de nieuwe digitale campus voor digitale transformatie, opende de deuren op 9 oktober jongstleden boven het station Brussel-Centraal. De ambitie is om België digitaal vaardiger en ondernemender te maken.
  •  Alexander De Croo stelt bij de Verenigde Naties het project MolenGeek voor. Dat is een tech-incubator die zich specifiek richt op jongeren. Ze kunnen er hun digitale vaardigheden versterken, leren coderen en proeven van digitaal ondernemerschap.
  • De vijf telecomoperatoren gaan samen de strijd aan tegen fraude met betaalnummers. Concreet: als een consument een probleem vaststelt, moet hij zich richten tot de dienstenaanbieder. Krijgt hij binnen vijf dagen geen antwoord op zijn klacht, dan wordt de klacht automatisch als gegrond beschouwd en krijgt hij zijn geld terug.
Digitaal voor iedereen!

Met Tournée Digitale wil minister De Croo ondernemers warm maken voor e-commerce aan de hand van lokale voorbeelden en concrete tips. Het opzet is om met infosessies en workshops kmo’s te informeren en sensibiliseren over de groeimogelijkheden die de digitale economie biedt.
Deze tournée
werd in september afgetrapt met drie sessies: in Louvain-La-Neuve, Bergen, Maasmechelen en Ninove. Op het programma staan nog drie edities: in Tervuren, Boortmeerbeek en Anzegem. Meer informatie op de Facebookpagina.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en krijg de laatste nieuwtjes in je inbox.