IT-oplossingen voor project management: broodnodig?

Geschreven door
Simon van Cauteren

Zit jij als ondernemer nog al te vaak op je honger wat betreft tools voor efficiënt projectmanagement? Je bent niet de enige. We kunnen gerust stellen dat slimme en gebruiksvriendelijke IT-oplossingen voor projectmanagement nuttig én nodig zijn in de ogen van de meeste ondernemers. Maar welke projectbeheertools komen jouw zaak specifiek ten goede? De belangrijkste overwegingen op een rijtje. 

Waarom is projectmanagement zo belangrijk?

Misschien denk je dat jouw zaak geen nood heeft aan projectmanagement. Omdat je een product verkoopt en geen diensten, bijvoorbeeld. Of omdat je te weinig projecten hebt, of maar een beperkt aantal klanten. Misschien vind je projectmanagement zelfs gewoon tijdverlies. Tijd om jezelf van dit soort vooroordelen te bevrijden, want degelijk projectmanagement komt élke onderneming ten goede. Zelfs een eenmanszaak. 

  • Goeie projecttools helpen je om het overzicht te bewaren. Van bestellingen, trajecten, diensten, leveringen, etc. 

  • Kwaliteitsvol projectmanagement strekt zich uit over alle facetten van je onderneming: van administratie tot marketing. 

  • Dankzij projectmanagement lever je uitstekende diensten en houd je bijgevolg je klanten tevreden. 

Welke tools kiezen voor je projectmanagement?

Er zijn heel wat digitale oplossingen voor projectmanagement op de markt. Het komt erop aan goed te kiezen: aan welke tools heeft jouw zaak écht nood? Heb je recent mensen aangeworven en dus behoefte aan een oplossing voor je HR-projectmanagement? Of zit je met een plotse boost van projecten, waardoor je een veelheid aan data moet opslaan (in de cloud bijvoorbeeld)? Laat je adviseren door een specialist of ga zelf op zoek naar een allesomvattende IT-oplossing. Je investeert er misschien wat tijd in, maar weet dat een degelijke projectmanagementtool op lange termijn een investering is die loont.

 

Beschikt jouw onderneming trouwens al over een uitgewerkte IT-infrastructuur? Ook die is broodnodig wanneer je een projectmanagementtool integreert.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en krijg de laatste nieuwtjes in je inbox.