Salariswagen, mobiliteitsvergoeding of mobiliteitsbudget?

Geschreven door
Isabelle Eygenraam

De mogelijkheden om je werknemers flexibel te verlonen, nemen toe. Vooral qua woon-werkverkeer zijn er enkele nieuwigheden. Ontdek ze hier.

Dat een fietsvergoeding een interessante vorm van verloning is voor jou als werkgever en jouw medewerkers, is niets nieuws. Sinds enkele maanden zijn de opties voor woon-werkverkeer nog verder uitgebreid. Zo bereikte de regering in maart 2018 een akkoord over het mobiliteitsbudget. Dit alternatief voor de bedrijfswagen geeft werknemers een bepaald budget dat ze zelf mogen spenderen. Daarnaast keurde de regering de mobiliteitsvergoeding goed. Hoog tijd om deze nieuwigheden onder de loep te nemen!

De populariteit van bedrijfswagens

Bedrijfswagens zijn populair bij werkgevers, omdat ze fiscaal interessanter zijn dan een loonsverhoging. Voor sommige functies zijn ze ook erg handig, al heeft niet iedereen er nood aan. Wie bovendien sterk bezig is met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen draagt wellicht liever niet bij tot luchtvervuiling en het fileprobleem.

Flexibele verloning op maat

Een aangepast loonpakket helpt de motivatie van je medewerkers op peil houden, maar kan een zware belasting voor je budget betekenen. En dan is vooral het mobiliteitsbudget een welgekomen alternatief. Het geeft jou als werkgever de kans om je medewerkers andere vervoersoplossingen aan te bieden dan een klassieke bedrijfswagen: een plooifiets, een abonnement voor het openbaar vervoer, een kleinere bedrijfswagen, … – je kunt zelfs een deel van het bedrag uitbetalen. Medewerkers zouden het budget bovendien mogen gebruiken om dichterbij hun werk te gaan wonen, maar op de precieze voorwaarden is het nog even wachten.

Mobiliteitsbudget berekenen

Voor je een mobiliteitsbudget aanbiedt, moet je natuurlijk weten wat dat inhoudt. Daarvoor moet je de waarde van de bestaande extralegale voordelen bekijken en de kosten die daar voor jou als werkgever aan verbonden zijn. Bekijk welke zaken je aan mobiliteit kunt linken en wijs die toe aan het budget. Zo blijft je kost hetzelfde, maar geef je je werknemers wél de vrijheid om hun budget naar eigen goeddunken te besteden.

Mobiliteitsvergoeding: Cash for cars

Een mobiliteitsvergoeding is eenduidiger: werknemers die een bedrijfswagen hebben, kunnen die inruilen voor meer loon. Het exacte bedrag wordt bepaald door volgende zaken:

· Betaalt je werknemer wel of geen eigen bijdrage voor persoonlijk gebruik?

· Beschikt je werknemer wel of niet over een tankkaart?

Met deze tool kun je het extra nettoloon voor je werknemers berekenen.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en krijg de laatste nieuwtjes in je inbox.