StartupVillage biedt Antwerpse startups een inspirerende kantooromgeving

Geschreven door
Stéphanie Etienne

Voor een startup is een dynamische en betaalbare kantooromgeving een absolute must. Enerzijds wil je je over het praktische gedeelte het liefst zo weinig mogelijk zorgen maken, zodat je je volop op je business kunt concentreren. Anderzijds is het erg interessant om in contact te komen met andere jonge bedrijfjes, investeerders en mentoren om elkaar te inspireren en vooruit te helpen. Het Antwerpse initiatief StartupVillage geeft startups alle kansen om te groeien en te internationaliseren.

Creatieve thuishaven

In mei 2017 knipte de Antwerpse burgemeester het lintje door van StartupVillage. Deze kantoorruimte is gevestigd in een prachtig historisch pand aan de Lange Gasthuisstraat 29-31 en biedt via flexibele huurcontracten aan voor een periode van maximaal drie jaar.

Momenteel hebben zes beloftevolle startups er onderdak gevonden: CityCubes, Datylon, Eyesee, PlayPass, POM, SENSO2ME en Survey Anyplace.

Daarnaast is er in StartupVillage ook plaats voor verschillende incubatoren en een accelerator:

Een pand met een verhaal

Op de plaats waar vandaag StartupVillage gevestigd is, was oorspronkelijk een klooster en een kerk gevestigd. Nadat de familie della Faille de Leverghem die gebouwen gesloopt had, bouwde ze op het perceel een classicistisch herenhuis.

In 1907 werd de stad Antwerpen eigenaar van het pand. Na een tijdje gefungeerd te hebben als school en als politiekantoor werd in 2014 beslist om het complex te renoveren en uit te bouwen tot StartupVillage.

De Serre: bedrijfsrestaurant en eventlocatie

Naast kantoorruimte vind je in StartupVillage ook ‘De Serre’. Dit bedrijfsrestaurant met binnentuin en een overdekt terras is eveneens de ideale locatie voor events, presentaties, seminaries en meetings tot 200 personen.

Daarnaast is De Serre een heus testlab voor digitale toepassingen in de horeca. Startups krijgen er de kans om het publiek te laten kennismaken met hun product.

Tweede site StartupVillage komt eraan

Momenteel is er in het pand aan de Lange Gasthuisstraat geen plaats meer voor nieuwe startups. Wel is de stad Antwerpen al druk bezig met het voorbereiden van een tweede StartupVillage.

Wil je daarvan op de hoogte blijven, neem dan contact op met de stad Antwerpen.

Alle praktische informatie over StartupVillage vind je op de site Ondernemen in Antwerpen.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en krijg de laatste nieuwtjes in je inbox.