Zes events om de zomer te overbruggen

Geschreven door
Stéphanie Etienne

De zomermaanden zijn voor heel wat bedrijven een rustige periode. De kans is dus groot dat ook jij en je eventuele medewerkers iets minder te doen hebben. Het uitgelezen moment om je vakantie te plannen of om van de gelegenheid gebruik te maken om wat inspirerende events mee te pikken – en die al dan niet te combineren met een citytrip. Hieronder ontdek je onze aanraders!

Het YES Weekend (Houffalize, België)

Heeft je onderneming nog wat richting nodig? Dan is het YES Weekend ideaal. Je ontmoet er niet alleen gelijkgezinde zielen en experts, je krijgt binnen de 48 uur gegarandeerd antwoord op alle vragen waarmee je nog rondloopt. Zo ga je naar huis met advies op maat voor jouw onderneming. En ja, je kunt er ook de voetbalmatch van De Rode Duivels meepikken.

Wanneer: 22 - 24 juni

Kostprijs: 250 euro

Meer informatie: https://www.flandersdc.be/nl/agenda/het-yes-weekend-zomer

Summer school: Netwerken (Hasselt, België)

Zomer betekent tijd om dingen te doen die je misschien al een tijdje uitstelde. Is netwerken bijvoorbeeld niet jouw sterkste kant? Dan kun je daar binnenkort verandering inbrengen. In drie sessies leer je alle kneepjes van het vak.

Wanneer: 13 augustus, 14 augustus en 16 augustus

Kostprijs: 128 euro

Meer informatie: https://www.fortio-bedrijfsopleidingen.be/opleidingen/summer-school-netwerken

Cannes Lions (Cannes, Frankrijk)

Het internationale reclamefestival Cannes Lions is een must voor wie actief is in marketing of creatieve communicatie. De beste reclamecampagnes worden er bekroond en je kan er discussies bijwonen over de toekomst van de branche. Maar eigenlijk is het festival een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een flinke dosis inspiratie voor de communicatie van zijn of haar onderneming.

Wanneer: 18 – 22 juni

Kostprijs: van 815 tot 3.249 euro

Meer informatie: https://www.canneslions.com/

Futur.E.S. (Parijs, Frankrijk)

Futur.E.S. (voormalig Futur En Seine-festival) is een gratis meerdaags event waarop de toekomst van technologie op alle mogelijke manieren onderzocht wordt. Op het programma: zes thematische parcours vol workshops, conferenties en inspirerende gastsprekers – zoals Phil Libin uit de Silicon Valley. Geloof jij ook in het motto ‘if you can dream it, do it!’? Dan is dit het event voor jou.

Wanneer: 21 - 23 juni

Meer informatie: https://blog.futuresfestivals.com/save-the-date-futur-e-s-in-paris-cest-pour-bientot/

Kostprijs: gratis, je kunt wel een ticket reserveren.

PIRATE Summit (Keulen, Duitsland)

Dé conferentie voor beginnende start-ups en investeerders uit de digitale wereld. PIRATE Summit is een bakermat voor ‘gestoord goede ideeën’ met een maatschappelijke relevantie. Een uniek event, waarop je kunt pitchen, netwerken en in de prijzen kunt vallen.

Wanneer: 3 – 5 juli

Prijs: 249 tot 849 euro, je moet je wel op voorhand aanmelden.

Meer info: https://piratesummit.com/

I.E.C.T. Summer School on Entrepreneurship (Wattens, Oostenrijk)

Op zoek naar een heuse Summer School waarop je ondersteuning krijgt van idee tot commerciële uitvoering? Hoewel de focus voornamelijk op studenten en onderzoekers ligt, is in principe iedereen welkom die een innovatief idee in de praktijk wil omzetten – en dat in het gezelschap van gerenommeerde sprekers.

Wanneer: 16 – 22 augustus

Kostprijs: 1.500 euro

Meer info: http://www.iect.at/summer-school-en/

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en krijg de laatste nieuwtjes in je inbox.