Detail

Hoe pechverhelpingsdienst Charlie24 tot stand kwam en groeide met de hulp van Orange Fab

Samen met drie gelijkgestemden richtte Chris Aelbrecht de pechverhelpingsdienst Charlie24 op. In tegenstelling tot bij andere diensten betaal je bij Charlie24 alléén wanneer je wagen het begeeft. Hoe de oprichters deze zaak tot stand hebben gebracht? Met een topteam, ondernemerszin en een beetje steun van accelerator Orange Fab.

Concrete stappen zetten met Orange Fab

In 2017, toen Charlie24 ongeveer een jaar bestond, kwamen de oprichters bij Orange Fab terecht. “Orange Fab is een initiatief waarbij Orange een aantal startups selecteert die een meerwaarde kunnen bieden aan hun merk. Je pitcht je idee en als je gekozen wordt, volg je een traject van een aantal maanden”, legt Chris uit. “We hadden voordien al met enkele acceleratoren samengewerkt, maar kwamen daar telkens ietwat teleurgesteld uit”, vertelt Chris. “Zij namen ons bij de hand en legden ons uit wat we moesten doen, maar het plan bleef altijd vaag. Na een jaar ondernemen wisten we trouwens al heel veel”, vindt hij. Op dat vlak was de samenwerking met Orange Fab voor de heren van Charlie24 een verfrissende ervaring. “Bij Orange Fab neem je concrete stappen. Je stelt duidelijke milestones op en werkt daar heel gericht naartoe”, zegt hij.

Win-winsamenwerking

De heren zagen een natuurlijke link tussen Charlie24 en Orange. “Het was het voor ons logisch om met een mobiele operator in zee te gaan. Want wat is het eerste dat je doet als je autopech hebt? Je telefoon nemen natuurlijk”, zegt Chris. “Orange streeft naar een win-winsituatie voor beide partijen en werkt aan een duurzame samenwerking. Voor ons is het sowieso voordelig om een alliantie aan te gaan met een groot bedrijf. Je eigen zaak opstarten doe je niet met het plan om onder te kerktoren te blijven. Wij willen schaalbaar zijn en onze service in andere landen uitrollen”, meent Chris.

Wie niet waagt, niet wint

“De samenwerking met Orange voldeed én voldoet nog altijd aan onze verwachtingen. Twijfel niet om je in te schrijven. Je krijgt kansen waar je als kleine startup nooit van zou durven dromen. Zo heeft Orange voor ons een marktstudie rond pechverhelping gedaan. Daar hebben we enorm veel uitgehaald”, zegt Chris. “Deelnemen aan acceleratorenprogramma’s is trouwens altijd een goed idee. Hoe meer je je idee pitcht, hoe beter het wordt. Je krijgt namelijk maar weinig tijd om je idee te presenteren, en dus word je gedwongen om beter na te denken over je concept.”

Lees hier meer over Orange Fab.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en krijg de laatste nieuwtjes in je inbox.